Esemény naptár

A Pizza jó!

Tudj meg többet a pizzáról!
Időjárás
Időjárás előrejelzés

Hawaii Pizza

A Hawaii pizza egy paradicsom-alapú pizzaféle, ami amire általában sonkaszeletek és ananászt tesznek feltétnek, és sajtot reszeltnek rá. Olykor bacon is kerül rá, de a sonkás-ananászos változat a leggyakoribb. A Hawaii pizza a legnépszerűbb pizza Ausztráliában, az összes eladott pizza 15%-át teszi ki.

Az elnevezés ellenére a hawaii pizza nem hawaii eredetű. Olaszországban például a hawaii pizzát német találmánynak tartják, (vagy legalábbis német hatásnak), hasonlóan a hawaiiszendvicshez

A Village voice, a National Post, a Toronto Sun a London Free Press és a The Chatam Daily News újságokban megjelent nyilatkozat szerint Sam Panopuolos azt állította, hogy 1962-ben ő készítette az első hawaii pizzát az Ontario-beli chathami Satellite étteremben. Sam Panopoulos a testvérével, Nickkel abban az időben az étterem tulajdonosai voltak. A testvérek később a hawaii pizza népszerűségét meglovagolva elkezdték a hawaii burger előállítását.

A hawaii pizzán a sonkát gyakran helyettesítik csirkével vagy - főként az Egyesült királyságban - pulykával, illetve gyakran helyeznek rá fekete olívabogyót, jalpeno paprikát, paradicsomszeleteket vagy babot. A paradicsomszószt az USA-ban olykor BBQ-szósszal vagy salsa-szósszal helyettesítik.

 

Forrás: https://hu.wikipedia.org/wiki/Hawaii_pizza

Képgaléria
nanoweb kép
nanoweb képSzeretnél egy ilyen weblapot teljesen ingyen?
Ez a weboldal a Nanoweb honlapszerkesztővel készült.
© Minden jog fenntartva.